Over mezelf en fotografie

Image

Mijn missie

Mijn werk is zeer gevarieerd. Onder het motto "You name it, I′ll frame it! " ga ik graag de uitdaging aan om te werken rond verschillende thema´s of projecten. Ik werk ontzettend graag met kinderen in een niet alledaagse setting, waarbij het mijn streefdoel is de karaktereigenschappen en emoties te benadrukken. De ongegeneerde stralende lach en innerlijke vreugde van een kind verslaan elke kwaliteit van een volwassen professional. Toch?

Voor (jong) volwassenen verzorg ik erg graag feestjes en gelegenheden waar mensen plezier maken. Dat kan een sweet 16 zijn, verloving of broekverbranding. Het feest bij uitstek is onmiskenbaar Aalst Carnaval. In het wat meer georkestreerde genre verzorg ik graag je communiefeest, verlovingsshoot, huwelijk e.d. Jij krijgt buiten de perfecte herinnering alle geselecteerde digitale beelden, we kiezen samen album en ander drukwerk als je dat wil.

Als electro-technicus speel ik graag met licht. Lichteffecten op podia, concerten en in feestzalen zijn mijn ding. Een reeks mooie herinneringen aan de fuif voor je 16e of 50ste verjaardag stellen ook je bezoekers op prijs, maar daar heb je op dat ogenblik meestal zelf geen tijd voor. Stel de vraag, de prijs valt best mee!

Wat meer gekruid? Om de sleur in het dagelijkse leven te breken, of een heuse carière te lanceren, zijn we ook actief als model- / fashion- / boudoir- / nude-art fotograaf. Een gloednieuwe site is daarvoor in opbouw, waarop je weldra zal kunnen genieten van volwassen menselijke schoonheid. Niets voor jou? Verwen jezelf en / of je partner met je mooiste foto′s. Ervaring is handig, maar zeker geen vereiste en het kan echt voor iedereen! Ik maak de beelden waar ook jij wat aan hebt, alle details en (on)mogelijkheden worden voorafgaand zorgvuldig besproken. De beelden worden gemaakt in eigen artistieke huisstijl. Vaak zwart-wit, speciale uitsneden of details, het weergeven of verbergen door aan- of afwezigheid van licht, de suggestie van wat kan zijn maar niet is... Volledige privacy kan gegarandeerd worden indien gewenst.

Materiaal

DNS Photography werkt met degelijk materiaal dat topprestaties levert. Dergelijke onderdelen zijn niet altijd een noodzaak, maar onder moeilijke omstandigheden zijn ze nog steeds in staat om unieke beelden te maken, daar waar een standaard toestel letterlijk en figuurlijk tekort schiet. De combinatie van snel bewegende onderwerpen en beperkt licht zijn omstandigheden waar een merkbaar verschil zichtbaar wordt. Zo´n situaties waarin geen gebruik kan gemaakt worden van een flitser omdat het verboden of ongewenst is, zijn er meer dan je denkt: Openingsdans bij een huwelijk, theatervoorstellingen, concert- en dans voorstellingen, circusacts... Sport en het fotograferen van dieren vergt dan weer een uiterst snelle reactie, een leeuw of een wielrenner staan immers niet te wachten tot je klaar bent voor je foto... Zelfs die ene schattige blik van je pasgeboren kind kan plotseling weer verdwenen zijn...

Door gebruik van een mobiele flitsinstallatie kan ook op locatie gewerkt worden. Een opgeruimde kamer, living of tuin kan het perfecte decor zijn. Binnenhuis kunnen achtergronden of doeken gebruikt worden om delen aan te passen.

Mijn missie : Iedereen is een foto waard, ook zij die daarvan niet overtuigd zijn. Dan praten we niet over een vluchtig gemaakte selfie met vertekende gezichten, erbarmelijke kleuren en ruis, maar een beeld met karakter wat je fier laat zien als er over portret gesproken wordt. Een woord is een woord, een foto is een heel verhaal...

Biografie

Van kinds af was de bewondering voor natuur en techniek sterk aanwezig. Ik kreeg van vader mijn eerste fototoestel met diafilm, ik was toen 7 jaar. Een eerste degelijke camera werd hoofdzakelijk gebruikt voor het documenteren van natuur en landschap in eigen omgeving. Op leeftijd van 18 werd een eerste website "Cactusclinic.be" gehost, wereldwijd gerespecteerd als gedocumenteerd foto-archief en bijbehorende diepgaande informatie over cactussoorten, hun bloemen en problemen. Tot dit punt werden opnames gemaakt met analoge (dia) film bij natuurlijk licht, of met de ingebouwde cameraflitser. De nationale fotowedstrijden waren het hoogtepunt van het jaar.

In 2005 werd mij de vraag gesteld om met beeldmateriaal te participeren in het "Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval vzw. (DAK vzw)" dewelke de basis vormde voor een nieuwe passie: portret en model fotografie. Leuk, doch een aarstmoeilijke discipline als het om licht, beweging en standpunten gaat. Als professioneel electro-technicus werd mijn nieuwsgierigheid gewekt om aan de slag te gaan met flitstechnologie en ander materiaal in de fotostudio, een nieuwe wereld van kunstlicht en lichtmanipulatie waarvoor in 2009 een eerste masterclass werd gevolgd. Laatste was de start van een gedreven passie die sinds 2016 wordt uitgeoefend als beroep.